Constantin Gabi Istrate

Mesajul Primarului Constantin Gabi Istrate la Ziua Națională

Decembrie 01, 2019 - 14:30

Sărbătorim astăzi 101 ani de Românie reîntregită. 
101 ani poate părea mult, dacă raportăm această vârstă la o viață de om. La scara istoriei, însă, e foarte puțin. E suficient să ne gândim la state precum China sau Grecia, care se pot mândri cu istorii statale multimilenare. 
Dar trebuie să spunem că miracolul României constă, de fapt, în aceea că românii au existat cu mult înaintea României! 

Mai mult despre:

Ce se întâmplă în Primăria Podu Iloaiei și presa sponsorizată ascunde

Școala Scobilteni la mijlocul lunii septembrie, înainte de instalarea sistemului de încălzire în pardoseală și de montarea geamurilor

Informarea cetățenilor ori satisfacerea sponsorilor?

Desigur, legea spune că ședințele de consiliu local sunt publice, dar nicăieri nu se spune că este permisă înregistrarea audio/video. Mai ales când ai de a face cu elemente de presă decăzute, mercenarizate, evident partizane, al căror scop nu e informarea cetățenilor, ci să-și satisfacă sponsorii, e și normal să fie întâmpinați cu reținere. 

Mai mult despre:

Să fim convinși că școala este cheia unei vieți mai bune!

Septembrie 15, 2019 - 09:25
Deschidere Noul an școlar la școala generală din Podu Iloaiei

Toamna este anotimul marilor speranțe, pentru că toamna, odată cu începutul noului an școlar, copiii, tinerii mai urcă o treaptă pe scara vieții. Și odată cu copiii, și noi, părinții!

Accesul general la educație este marele privilegiu pe care modernitatea l-a pus la dispoziția tuturor. Într-un fel, sala de clasă este cel mai democratic și meritocratic loc din societate.

Mai mult despre:

Lucrări (cu peripeții) la noile parcări

august 29, 2019 - 07:44

În această perioadă sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a parcărilor din zona blocurilor de la Șoseaua Națională. (Mulțumim locatarilor de înțelegere, pentru disconfortul de pe durata lucrărilor!)

În zona vechiului sediu al Poliției lucrările întâmpină obstacole datorită unor construcții și amenajări neautorizate, făcute pe domeniul public, a căror existență este, în prezent, complet neîntemeiată legal.

Toate orașele au fost curățate de tonetele, garajele și amenajările (semi)improvizate, construite în anii ’90 pe domeniul public.

Mai mult despre:

Subscribe to RSS - Constantin Gabi Istrate