Hrană pentru bătrânii din Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei

Se citește în
1 minute
Ai citit

Hrană pentru bătrânii din Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei

Ianuarie 16, 2019 - 00:00

Bătrânii din Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Podu Iloaiei au fost vizitaţi, luni, 14 ianuarie 2019, de o delegaţie de la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi. Cu acest prilej, s-a oferit o masă caldă pentru pomenirea sufletului schimonahului Serafim Bozariu.

La Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Podu Iloaiei a fost oficiată luni, 14 ianuarie 2019, slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire schimonah Searfim Bozariu. Aceasta a fost săvârşită de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, alături de un sobor de preoţi, cu prilejul împlinirii a 40 de zile de la mutarea la cer a părintelui Serafim.

Au participat angajaţi ai instituţiei şi pacienţii internaţi în unitate. Pe lângă hrana pregătită cu acest prilej pentru cei 40 de beneficiari ai unităţii, s-au oferit pachete cu produse de panificaţie, fructe şi dulciuri. Oamenii ocrotiți de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Podu Iloaiei au primit cu multă bucurie vizita arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, pe care îl cunosc de mai mulţi ani datorită vizitelor misionare pe care le organizează.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a subliniat cât de importantă este grija pentru oamenii bătrâni şi bolnavi, mulţi dintre ei abandonaţi de către proprii copii în centrele de ocrotire socială. „Venim cu multă bucurie în aceste aşezăminte pentru a oferi o masă caldă şi pentru a-i încuraja pe cei în suferinţă. Am o mare mâhnire în suflet pentru că există copii care îşi abandonează părinţii. Mai mult de atât, unii mărturisesc că nu îi mai caută nimeni, iar din această cauză sunt întrstaţi”, a remarcat arhimandritul Nicodim Gheorghiţă.

Activitatea social-filantropică s-a încheiat cu mulţumirile aduse atât de angajaţii unităţii, cât şi de bolnavii care au beneficiat de agapa frăţească.

(Constantin Ciofu, doxologia.ro)

Mai mult despre:

Mai multe știri din: