coronavirus

Ajută-ne să ajutăm bătrânii din Podu Iloaiei!

Aprilie 03, 2020 - 08:12

Măsurile impuse de autorități, în virtutea stării de urgență, cauzate de pandemia cu coronavirusul COVID-19, a făcut viața grea multor vârstnici. 

Primăria Podu Iloaiei, prin Direcția de Asistență Socială, vine în sprijinul bătrânilor care au acum nevoie de ajutor, în special cumpărături sau, în cazurile în care se impune, oferirea gratuită de alimente.

Primăria Podu Iloaiei pune un cont la dispoziția celor care doresc să ofere, atât cât vor putea și vor considera, o sumă pentru sprijinirea acestor bătrâni. 

Mai mult despre:

COMUNICAT - privind măsurile luate în vederea prevenirii răspândirii COVID-19

Martie 13, 2020 - 10:09

În sediul Primăriei Orașului Podu Iloaiei s-a dispus aprovizionarea continuă cu săpun și dezinfectant a grupurilor sanitare și asigurarea prosoapelor de hârtie de unică folosință.

În plus, funcționarii din serviciile care au contact cu publicul au la dispoziție dezinfectanți în zona de birouri.

Mai mult despre:

Recomandări legate de coronavirus de la Patriarhia Română și Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Februarie 28, 2020 - 08:40
Sursă foto: ziarullumina.ro

Patriarhia Română face următoarele recomandări:

„Persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus, descrise de autoritățile medicale, sunt sfătuite să evite în acele zile locurile aglomerate, inclusiv spațiul bisericii, pentru a nu-i expune și pe alții la o posibilă îmbolnăvire. În acest timp, persoanele respective pot asculta Sfânta Liturghie difuzată de Radio Trinitas și TRINITAS TV;

Mai mult despre:

Informații corecte și reguli de prevenire a infecției cu coronavirus

Februarie 25, 2020 - 09:01

Acest virus pare să nu prezinte risc vital decât pentru categoriile de risc: persoane în vârstă, cu afecțiuni cronice, cu imunitatea compromisă etc. 

Până în prezent, copiii par a fi cel mai puțin afectați. 

Mortalitatea gripei COVID-19, până în prezent, este de 2,4% (comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018). 

 

Mai mult despre:

Subscribe to RSS - coronavirus