Școala din Scobâlțeni va fi extinsă și modernizată

Se citește în
1 minute
Ai citit

Școala din Scobâlțeni va fi extinsă și modernizată

august 30, 2018 - 20:37

În data de 14 august 2018 s-a semnat contractul de extindere și modernizare a școlii din localitatea Scobâlțeni.

Școala Scobulțeni

Executantul lucrării – SC CVF Designer 2008 SRL – a fost stabilit în urma procedurii de licitație publică, proces demarat în data de 15 mai a.c. și desfășurat pe platforma SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) din cadrul Ministerului Finanțelor Publice. 

După ce Primăria Podu Iloaiei a publicat proiectul de extindere și modernizare a școlii din Scobâlțeni, s-au înregistrat mai multe oferte, câștigătoare fiind firma care a oferit prețul de execuție cel mai mic. 

Costul de extindere și modernizare ofertat de firma câștigătoare a fost de 1.166.782,22 lei, fără TVA, ce va fi suportat din bugetul local al Primăriei Podu Iloaiei.
Proiectul a fost demarat la inițiativa primarului Podu Iloaiei și a primit votul Consiliului Local în ședința din data. 17.02.2018.

Clădirea școlii din Scobâlțeni a fost ridicată în 1948, având inițial o singură sală de clasă. În 1977 clădirea a trecut printr-un proces de modernizare și extindere, ocazie cu care au fost adăugate alte două săli de clasă, una fiind dedicată preșcolarilor.

În prezent, din cauza lipsei de spațiu, activitatea școlii se desfășoară în două schimburi, o situație foarte dificilă, atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice. 
Grație proiectului de modernizare și extindere la care va fi supusă, școala din Scobâlțeni va căpăta o înfățișare modernă și europeană, lucrările ce urmează a fi efectuate urmând să respecte, printre altele, criterii de siguranță seismică, securitate la incendiu, igienă, economie energetică.

La finalul lucrărilor, copiii din Scobâlțeni și cadrele didactice se vor bucura de un mediu confortabil și agreabil, așa cum se și cuvine să fie într-o școală a prezentului.

Vedeți mai sus fotografii de la momentul semnării contractului, situația actuală a școlii și planșe din proiectul tehnic.

Mai mult despre:

Mai multe știri din: