Rezultatele la Evaluarea Națională, în Podu Iloaiei și Budăi

Se citește în
1 minute
Ai citit

Rezultatele la Evaluarea Națională, în Podu Iloaiei și Budăi

Iunie 26, 2019 - 11:20
Publicat:

Luni, 26 iunie 2019, s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională de la finalizarea ciclului gimnazial.

După cum reiese din rezultatele afișate de Ministerul Educației (pe platforma evaluare.edu.ro), în Podu Iloaiei, la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, cea mai mare notă, adică 9.80, a obținut-o Alexandra Orzetic. Motiv pentru care o felicităm din toată inima!
Media pe școală a fost de 5,7, adică mai mică decât la școlile gimnaziale din Hârlău (media 7), Târgu Frumos (media 6,4), dar chiar și din Erbiceni (media 6) sau Lețcani (media 5,96).
La Budăi lucrurile stau și mai rău, din 8 elevi înscriși la examen doar unul a obținut medie peste 5.
Rezultatul mediu slab, probabil, poate fi explicat printr-o cauzalitate multiplă, printre care scăderea interesului general față de școală în rândul copiilor și al părinților, diminuarea disciplinei în rândul elevilor, numeroasele tentații la care sunt expuși astăzi elevii, care le tulbură mințile și le consumă timpul prețios etc. 
Dar nu se poate trece cu vederea nici responsabilitatea cadrelor didactice, deoarece rezultatul obținut la examene, în general, este cartea de vizită a dascălilor.
Unde sunt vremurile în care Eminescu, în calitate de revizor școlar, lăuda școala din Podu Iloaiei ca pe una dintre cele mai bune din județ?

Later edit:

În legătură cu unele comentarii la postarea de ieri:

Primăria Podu Iloaiei plătește 80.000 lei / an pentru naveta profesorilor și 25.000 lei / an pentru burse la copii. Sunt banii contribuabililor, investiți în educația copiilor lor.

E drept că sunt vremuri dificile pentru educație. Dar nu sunt mai puțin dificile nici pentru medicină, cultură, afaceri, sport etc. Și totul se judecă după rezultate. Ne-am bucurat pentru succesele recente ale echipei de fotbal U21 a României. Dacă pierdeau, puțin probabil că antrenorul ar fi spus că e bine și așa, că sunt băieți frumoși la suflet și la trup.

Așadar, o mai spunem odată:

Media pe școală la Podu Iloaiei a fost de 5,7, adică mai mică decât la școlile gimnaziale din Hârlău (media 7), Târgu Frumos (media 6,4), dar chiar și din Erbiceni (media 6) sau Lețcani (media 5,96).

Procentul de promovabilitate a fost cu 7% mai mic decât media națională.

Oare e totul bine și frumos? Nu e nimic de îmbunătățit? Ne complacem în ideea că un examen nu e un capăt de țară și că în viață reușesc și cei care nu au excelat la școală? Cât de mare trebuie să fie catastrofa ca să nu mai poată fi acoperită cu eufemisme?

 

Mai mult despre:

Mai multe știri din: