Incidența infectărilor în Podu Iloaiei a ajuns la 5.85 la mia de locuitori

imaginea utilizatorului admin
Trimis de admin la Mie, 10/27/2021 - 16:04

Potrivit celei mai recente informări pe care a transmis-o Prefectura Iași, orașul Podu Iloaiei are o rată de infectare de 5.85 la mia de locuitori, se arată pe https://is.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/49/2021/10/RI1... . Prefectura Iași actualizează zilnic situația privind incidența la nivelul întregului județ. Comparativ cu graficul de acum o săptămână, când rata de infectare din Podu Iloaiei era de 5.16 (sursa: https://is.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/49/2021/10/RI1... ), se observă o ușoară creștere a cazurilor la noi în localitate. De aceea, autoritățile locale fac din nou apel la cetățeni să respecte normele în vigoare și să se protejeze în continuare împotriva covid prin vaccinare, în primul rând, dar și prin celelalte metode de prevenție:

  • purtarea măștii în exterior și în interior;
  • evitarea zonelor în care există aglomerări;
  • păstrarea distanței de cel puțin 1,5 față de alte persoane necunoscute;
  • dezinfectarea mânilor și spălarea mâinlor cât mai des cu puțință;
  • contactarea medicului de familie imediat ce simțiți că aveți cel mai mic simptom de răceală (tuse, febră, stare de moleșeașă etc), pentru a vi se faceun test rapid care arată dacaă sunteți sau nu infectat covid.

 De asemenea, vă reamintim că în Podu Iloaiei, la centrul de vaccinare amenajat în incinta sălii de sport vă puteți vaccina fără programare. Centrul dispune de toate vaccinurile recomandate, decizia de a folosi unul dintre acestea fiind doar a dumneavoastră!