Informații, măsuri și obligații pe fondul stării de urgență, în contextul pandemiei COVID-19

Se citește în
1 minute
Ai citit

Informații, măsuri și obligații pe fondul stării de urgență, în contextul pandemiei COVID-19

Martie 18, 2020 - 15:48

Prefectura Iași a trimis primăriilor din județ marți, 17 martie, un document ce conține o serie de informații, obligații ale cetățenilor și măsuri pe care autoritatea locală trebuie să le implementeze.

foto: bzi

Enumerăm punctele cele mai importante:

1. Toate persoanele care vin din țări afectate de pandemie vor intra imediat în izolare la domiciliu, împreună cu membrii familiei cu care domiciliază. Persoanele revenite acasă trebuie să anunțe intrarea în autoizolare și să solicite înscrierea pe lista Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), la numărul de telefon 0232.708.503. Nerespectarea acestei măsuri se sancționează cu amendă de la 5000 la 10.000 lei

2. Persoanele aflate în izolare la domiciliu au obligația de a purta mască medicală de protecție și de a păstra distanța de 2 metri atunci când interacționează cu echipe de intervenție (apă, gaz, canal, electricitate etc.) ori cu poștașii sau curierii.

3. Pe durata pandemiei se impune dezinfecția frecventă a mâinilor și a suprafețelor cu care venim în contact, în special a celor din spații comune. De asemenea, este obligatorie distanțarea socială: contactele se vor realiza la distanțe de peste 2 metri, evitând persoanele cu simptome acute de răceală.

4. Toate activitățile (culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment) ce presupun prezența a mai mult de 50 de persoane în spații închise sunt restricționate. Activitatea sălilor de fitness, a saloanele cosmetice, barurilor și sălilor de jocuri, de asemenea, se suspendă.

Mai mult despre:

Mai multe știri din: