Proiect de hotărâre la Consiliul Județean Iași pentru asfaltarea drumului către Scobâlțeni

Se citește în
1 minute
Ai citit

Proiect de hotărâre la Consiliul Județean Iași pentru asfaltarea drumului către Scobâlțeni

Februarie 14, 2020 - 20:33

Pe ordinea de zi a ședinței din data de 17 februarie 2020 a Consiliului Județean Iași se află un proiect de hotărâre, foarte important pentru Podu Iloaiei și Scobâlțeni, care prevede refacerea unui segment din DJ 282 D, care leagă Scobâlțeniul de drumul european.

Proiect de hotarare CJ pentru asfaltare drum Podu Iloaiei - Scobalteni

Inițiativa proiectului aparține d-lui Maricel Popa - Președintele Consiliului Județean Iași - și prevede refacerea completă a covorului asfaltic, construirea unui sistem de preluare a apei pluviale de pe carosabil și a unui sistem nou de semnalizare rutieră.

Dacă proiectul va fi votat, se va trece imediat la faza de licitare a lucrării care, în condițiile date, ar trebui să nu dureze mai mult de două luni. Astfel, s-ar putea ca, până la vară, această porțiune de drum, aflată în proprietatea Consiliului Județean, să fie, în sfârșit, refăcută.

O situație similară este și cea a drumului județean care duce la Românești și care trece prin Henci (același DJ 282 D, aflat în proprietatea Consiliului Județean). 

La acest moment știm că această porțiune de drum este prinsă într-un masterplan ce prevede asfaltarea completă a traseului Românești-Sinești. 

Constantin Gabi istrate: „Am făcut numeroase demersuri la Consiliul Județean și pentru refacerea acestei porțiuni de drum, pe care noi nu avem dreptul să o refacem. Avem semnale că porțiunea DJ 282 D, care traversează Henci, va fi, de asemenea, unul dintre segmentele refăcute cu prioritate. Eu aștept cu nerăbdare rezultatul votului de luni, 17 februarie, pentru traseul către Scobâlțeni. Dacă cele două porțiuni de drum - către Scobâlțeni și Henci - ar fi asfaltate de Consiliul Județean, alături de proiectul nostru de asfaltare pentru Podu Iloaiei și Scobâlțeni, anul s-ar putea încheia pentru Primăria Podu Iloaiei cu un bilanț frumos de drumuri asfaltate”.

Vedeți atașat mai jos proiectul de hotărâre:

Mai mult despre:

Mai multe știri din: