Lista de investiții publice a Primăriei Podu Iloaiei pentru anul 2019

Se citește în
2 minute
Ai citit

Lista de investiții publice a Primăriei Podu Iloaiei pentru anul 2019

Mai 22, 2019 - 10:03

În data de 25 aprilie a.c. Consiliul Local Podu Iloaiei a aprobat lista de investiții bugetate pentru anul 2019.
În continuare, vă prezentăm o enumerare succintă a obiectivelor în curs de realizare ori care urmează a fi implementate. În postări ulterioare vom reveni cu detalieri.

1. Începem implementarea în oraș a unui sistem de supraveghere video. În primă fază se va instala infrastructura de transport a semnalului și se vor monta camere în zona centrală, cu posibilitate de extindere ulterioară.
2. Cu prilejul Zilelor Orașului vom lansa noul site web al Primăriei Podu Iloaiei. 
3. În Podu Iloaiei se va înființa un serviciu public comunitar de evidență a persoanelor, dedicat locuitorilor de pe raza Primăriei.
4. În perioada imediat următoare vor demara lucrările la noua Grădiniță. Se estimează că, până la sfârșitul anului, investiția se va apropia de 80%, cu finalizare în 2020.
5. Școala din Scobâlțeni se află în plin proces de reabilitare și se depun toate eforturile ca lucrările să fie finalizate până la începutul anului școlar 2019-2020.
6. S-au demarat demersurile în vederea construirii în Podu Iloaiei a unui Cămin Cultural Multifuncțional, cu finanțare de la Buget. În această fază proiectul de fezabilitate a fost avizat favorabil de Compania Națională de Investiții și trimis spre aprobare la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
7. Concomitent cu Grădinița vom demara și lucrările la noua Creșă. La fel, se estimează că investiția va fi realizată în proporție de 80%, cu finalizare în 2020.
8. În cursul acestui vor începe lucrările de proiectare în vederea extinderii rețelei de apă potabilă spre Cosițeni.
9. Sistemul de iluminat public stradal va fi complet modernizat, urmând a fi instalate 800 de lămpi LED în Podu Iloaiei, Budăi, Scobâlțeni și Henci. Vechile lămpi de iluminat cu vapori de sodiu (perfect funcționale) vor fi relocate în zonele cu surse învechite de iluminat sau în zonele neiluminate. După finalizarea lucrării, practic, iluminatul stradal nocturn va fi generalizat în localitățile menționate.
10. Rețeaua electrică urmează a fi extinsă în Scobâlțeni și Cosițeni.
11. Va fi extinsă rețeaua de iluminat public în Podu Iloaiei, Budăi și un tronson de drum spre Cosițeni.
12. În acest an va fi extinsă rețeaua de gaze naturale în Scobâlțeni, până la 90% din suprafața totală a localității urmând să fie acoperită de rețea.
13. De asemenea, va începe lucrul la proiectul de extindere a rețelei de gaze și în Podu Iloaiei în zonele de la intersectia DJ 281 Podu Iloaiei - Erbiceni până la podul peste Bahlui, strada Tineretului și strada Zorilor . 
14. Amenajare trotuar – Cartier Trandafiri
15. Amenajare trotuar – Cartier Budăi
16. Va fi realizat un studiu cu privire la oportunitatea instalării unui sistem de semaforizare în Podu Iloaiei
17. Se are în vedere achiziționarea imobilului din piața agroalimentară, imobil aflat în prezent la lichidator.
18. Proiectare în vederea amenajării de trotuare în toate zonele din oraș, acolo unde lărgimea drumului permite.
19. Efectuarea de măsurători cadastrale pe aria orașului, necesare pentru proiecte viitoare.
20. Urmează a fi amenajate câteva parcări auto în Podu Iloaiei, mai exact: în zona blocului 17, în zona blocului 7 și în zona blocului 1.
21. Vor fi demarate lucrări de asfaltare pe raza orașului Podu Iloaiei și pe raza satului Scobâlțeni.

Străzi ce vor fi asfaltate în Podu Iloaiei: strada Duzilor, stradela Duzilor, strada Nicolae Iorga, strada Matei Corvin, strada Neagoe Basarab, strada Vlad Țepeș, strada Mihai Viteazu, strada Dimitrie Cantemir, strada Petru Rareș, strada 30 Decembrie, strada Stejar, strada Magazin, strada Primăverii, strada Matei Ganea, strada Piața Unirii, strada Gării, strada Fulger, strada Lapusneanu, strada Mugur, strada Uzinei, strada Zorilor, strada Uzinei. 

În Scobâlțeni va asfaltat DS Scobâlțeni (Tr. 1-15).

22. Demarare construcție stație de Pompieri.

23. Achiziționarea unei autoutilitare second-hand pentru a fi utilizată de serviciul administrativ.
24. Se intenționează în acest an ca apartamentele ANL să fie intabulate, pentru a putea fi vândute.

Mai mult despre:

Mai multe știri din: