Ce se întâmplă în Primăria Podu Iloaiei și presa sponsorizată ascunde

Se citește în
3 minute
Ai citit

Ce se întâmplă în Primăria Podu Iloaiei și presa sponsorizată ascunde

În căutare de subiecte sau pentru că au fost invitați cu bani, ori din răzbunare pentru că Primăria Podu Iloaiei nu a răspuns la repetatele lor „oferte” jurnalistice, la ședința Consiliului Local de luni, 30 septembrie, doi tineri de la o publicație obscură, „Bună dimineața, Iași!” (a nu se confunda cu Bună ziua, Iași! - bzi.ro) au făcut un scandal inacceptabil. 

Școala Scobilteni la mijlocul lunii septembrie, înainte de instalarea sistemului de încălzire în pardoseală și de montarea geamurilor

Informarea cetățenilor ori satisfacerea sponsorilor?

Desigur, legea spune că ședințele de consiliu local sunt publice, dar nicăieri nu se spune că este permisă înregistrarea audio/video. Mai ales când ai de a face cu elemente de presă decăzute, mercenarizate, evident partizane, al căror scop nu e informarea cetățenilor, ci să-și satisfacă sponsorii, e și normal să fie întâmpinați cu reținere. 

Urmăriți filmul de mai jos și spuneți dacă e normal ca o ședință de consiliu local să fie tulburată de o domnișoară care abuzează de răbdarea și bunul simț al unor oameni care poate au ceva mai bun de făcut în timpul acesta decât să asiste la asemenea istericale. 

În tot cazul, această modalitate de a face jurnalism e pe sfârșite, pentru că în epoca social media minciuna are picioare scurte iar manipularea nu mai ține ca pe vremuri. Drept dovadă, mai mulți primari din județ au început să le refuze accesul în ședințe pentru că, se pare, folosesc peste tot același mod de operare.

Cine a votat împotriva alocărilor de teren pentru locuințe

Revenind la ședința de luni, pe ordinea de zi figura, printre altele, și alocarea de teren în noul cartier Obor-Henci, în Scobâlțeni și în Henci, în vederea construirii de locuințe. Era vorba de o nouă serie de 50 persoane, care aveau dosarul de alocare complet. Alocarea se făcea prin votul consilierilor, pentru fiecare dosar în parte.

Toți consilierii PNL și ALDE (cu excepția d-lui Atanasov), plus d-l Crâșmăriuc (PMP) s-au opus aprobării dosarelor, invocând tot felul de motive! E dreptul lor să voteze împotriva unor oameni care poate abia așteaptă să intre în posesia unei bucăți de teren pe care să-și construiască o casă. Deși au filmat toată ședința, jurnaliștii despre care s-a amintit nu au inclus acest moment ultra-jenant în montaj. Nu vă puteți imagina cât de stânjeniți erau cei care au votat împotrivă!

Dar așa se întâmplă când reduci sensul expresiei „a face opoziție” la a te împotrivi cu tot dinadinsul: ideea de politică făcută în slujba cetățeanului o ia razna, iar obsesia de a puncta electoral trece înaintea omeniei și a bunului simț.

Lucruri deosebite care se întâmplă în Podu Iloaiei

Dar hai să folosim toată această poveste ca să vorbim și despre lucrurile bune care se întâmplă în Podu Iloaiei.

În Podu Iloaiei sunt multe lucruri de făcut sau de îmbunătățit. Iar rezolvarea acestora nu e simplă și cere timp, fără să mai spunem că e nevoie de foarte mulți bani, ca să împingi lucrurile înainte. Cu toate acestea, la Podu Iloaiei sunt în desfășurare proiecte deosebite, despre care o presă cinstită, care nu a căzut victimă obsesiei pentru scandal, ar putea vorbi. Iată câteva proiecte din acest an, pentru a vă face o idee:

Construim o creșă și o grădiniță cum nu mai sunt în împrejurimi. Anul viitor vor fi puse la dispoziția copiilor.

Așa vor arăta creșa și grădinița la final: 

Cu eforturi foarte mari s-a reușit reschiderea unui Centru de permanență medicală, care asigură asistență medicală 24/24, 7 zile pe săptămână.

S-au amenajat parcările din zona blocurilor de la Șoseaua Națională:

Peste puțină vreme va demara construcția unei stații SMURD și de pompieri:

La Podu Iloaiei se va înființa un serviciu de evidență a populației:

Iluminatul public a fost modernizat prin instalarea a peste 800 lămpi LED în Podu Iloaiei, Budăi, Scobâlțeni și Henci:

Lucrări finalizate la extinderea rețelelor de electricitate și gaze naturale în Scobâlțeni:

Lucrări ample de renovare la Școala din Scobâlțeni:

Școala Scobilteni la mijlocul lunii septembrie, înainte de instalarea sistemului de încălzire în pardoseală și de montarea geamurilor

Un proiect de anvergură, aflat în fază avansată de elaborare a documentației:

Serviciul SMURD din Podu Iloaiei a fost înzestrat cu o ambulanță nouă:

Am lăsat la urmă lucrarea pentru care s-au depus cele mai mari eforturi, anume asfaltarea a aproximativ 20 km de drumuri în Podu Iloaiei și Scobâlțeni, care va demara în această toamnă.

 

Mai mult despre:

Mai multe știri din: