Ambulanța nouă, fake-news și împăunarea cu penele altuia

Se citește în
2 minute
Ai citit

Ambulanța nouă, fake-news și împăunarea cu penele altuia

Februarie 06, 2019 - 16:34
Publicat:

Oamenii care mă cunosc cât de cât știu că n-am nicio tragere de inimă să reacționez la răutăți și minciuni, pentru că minciuna are picioare scurte și, într-o comunitate relativ mică, cum este a noastră, toți știm ce hram poartă fiecare. 

Cu penele altuia te poți împăuna, dar nu poți zbura

La o oră după ce pe ieri se publica pe pagina Facebook a Primăriei Podu Iloaiei știrea despre noua ambulanță SMURD care a intrat în dotarea stației de la Podu Iloaiei, liderul PNL Podu Iloaiei postează și el câteva rânduri, în care își exprimă „sentimentul interior (sic!) de mulțumire” pentru această reușită, amintindu-și cu nostalgie „cât de multe am făcut pentru ca acest serviciu să nu fie închis”. 

Oamenii care mă cunosc cât de cât știu că n-am nicio tragere de inimă să reacționez la răutăți și minciuni, pentru că minciuna are picioare scurte și, într-o comunitate relativ mică, cum este a noastră, toți știm ce hram poartă fiecare. Însă ceea ce a făcut ieri d-l Ionel Alexa este o încercare de a capta atenția folosindu-se de fake-news. 

Mai departe, doresc să clarific repede câteva lucruri:

1. Niciun moment nu s-a pus în discuție desființarea stației SMURD de la Podu Iloaiei, ci transferul acesteia la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), care să-și asume cheltuielile de funcționare și dotare, precum și asigurarea de personal înalt calificat. 

2. D-l Ionel Alexa a făcut un rău nemăsurat echipei care deservea vechiul serviciu EPA-SMURD, mințindu-i că primarul le vrea răul, în vreme ce el îi poate ajuta. Mai exact, i-a purtat pe bieții oameni, asemenea unei galerii de partid, pe la ISU, pe la Consiliul Județean, pe la București la d-l secretar de stat Raed Arafat, închizându-le prin această conduită iresponsabilă, complet nesăbuită, orice eventuală șansă de a urma un parcurs de instruire și, eventual, de a fi integrați, măcar o parte dintre ei, în cadrul ISU. Cu alte cuvinte, d-l Ionel Alexa s-a folosit cu cinism de niște oameni aflați în impas, ca să-și adune capital politic. 

Celor din vechea echipă EPA-SMURD nu mai pot să le spun acum decât o vorbă a scriitorului american Mark Twain: „E mai ușor să înșeli pe cineva, decât să-l convingi că a fost înșelat”.

3. Are dreptate d-l Ionel Alexa că dotarea stației SMURD Podu Iloaiei este o mare reușită, cum o mare reușită este și reorganizarea acestei stații în subordinea ISU și degrevarea bugetului local de povara financiară pentru întreținerea ei. Însă trebuie spus tare și răspicat că d-l Ionel Alexa și consilierii PNL pe care îi conduce nu au niciun merit în această reușită, ci numai cei care au susținut această reorganizare și au avut încredere în mine că urmăresc ceva și mai bun pentru orașul nostru.

4. Probabil că ați auzit de planul de a înființa la Podu Iloaiei o stație de pompieri. Spun aici, ca să rămână scris, că d-l Ionel Alexa și consilierii PNL au încercat, cât au putut, să blocheze acest proiect. Nu de alta, dar după ce stația va deveni funcțională, d-l Ionel Alexa să nu fie tentat să creadă, din nou, că e meritul său.

Pentru cei care doresc să cunoască toate detaliile legate de reorganizarea serviciului SMURD Podu Iloaiei, îi îndemn să citească textul de mai jos, publicat pe această pagină pe 8 augut 2017.

(Constantin Gabi Istrate – Primarul Podu Iloaiei)

Mai mult despre:

Mai multe știri din: