Proiect de Hotărâre pentru înființarea la Podu Iloaiei a unei Stații de Pompieri profesioniste

Se citește în
1 minute
Ai citit

Proiect de Hotărâre pentru înființarea la Podu Iloaiei a unei Stații de Pompieri profesioniste

Decembrie 27, 2018 - 13:37

Vineri, 28 decembrie, a.c. Gabi Constantin Istrate, Primarul orașului Podu Iloaiei, va propune spre aprobare Consiliului Local un Proiect de Hotărâre pentru înființarea la Podu Iloaiei a unei Stații de Pompieri profesioniste.

Proiect Stație Pompieri Podu Iloaiei

Proiectul prevede construirea unei clădiri care va adăposti, pe lângă personalul deservent, 3 autospeciale de pompieri de ultimă generație, 1 autospecială pentru intervenții la descarcerări și 1 ambulanță SMURD.

Valoarea totală a investiției se va ridica la suma de 7.459.872 lei, inclusiv TVA, iar finanțarea va fi asigurată de la bugetul de Stat. 

Orașul Podu Iloaiei va contribui cu terenul unde va fi construită clădirea, amplasamentul propus fiind în curtea Spitalului. În acest scop, în Proiectul de Hotărâre este prevăzută demolarea unor anexe din curtea actuală a Spitalului, dezmembrarea și predarea unei suprafețe de teren către Compania Națională de Investiții (CNI) în vederea construirii stației de pompieri.

Proiectul este susținut deschis de d-na Carmen Dan - Ministrul de Interne, d-l Raed Arafat – Secretar de Star, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, d-l gen. Dan Paul Iamandi - inspector șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU ), d-l col. Viorel Molocea – inspector șef Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași, d-l Maricel Popa – Președintele Consiliului județean Iași etc.

O asemenea investiție este o OCAZIE EXTRAORDINARĂ și ar așeza Orașul Podu Iloaiei în zona sigură de pe harta serviciilor de urgență. 

Doar ca exemplu, ÎN PREZENT, în cazul unui incendiu în Podu Iloaiei, timpul minim de intervenție este de 20 minute, dacă echipajul de pompieri vine de la Târgu-Frumos și minimum 35 minute, dacă echipajul de intervenție vine de la Iași. Se înțelege că în localitățile limitrofe timpii de intervenție sunt și mai mari. 

În situația nefastă a unui incendiu sau accident în Podu Iloaiei sau împrejurimi, atunci când fiecare clipă este prețioasă, intervenția profesionistă în cel mai scurt timp poate însemna vieți cruțate și bunuri salvate de la pieire.

Later edit (iunie 2019)

Cine nu e convins de utilitatea unui astfel de serviciu în zonă, se poate convinge, cu ajutorul clipului de mai jos, despre ce înseamnă un incendiu și ce poate să facă echipajul local de intervenție în astfel de situații:

 

Mai mult despre:

Mai multe știri din: