Podu Iloaiei va avea grădiniță și creșă la standarde europene

Se citește în
1 minute
Ai citit

Podu Iloaiei va avea grădiniță și creșă la standarde europene

Septembrie 25, 2018 - 20:37

Miercuri, 19 septembrie 2018, la sediul Primăriei din Podu Iloaiei s-au semnat contractele de construire a unei creșe și a unei grădinițe. Cele două proiecte au o valoare însumată de aproape 7,5 milioane de lei (inclusiv TVA).

Planșă din proiectul creșei din podu Iloaiei

Grădinița va fi construită de firmele SC CONEST S.A. și SC ICAR SRL, iar lucrările se vor finaliza, conform contractului, peste 2 ani. Costul de construcție și dotare a grădiniței este de 3.707.973,67 lei (inclusiv TVA), din care 2.667.578,92 lei o reprezintă finanțarea asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), iar 1.040.394,75 este suportată de bugetul local.

De asemenea, creșa va fi construită de firmele SC CONEST S.A. și SC TRUST AVB SRL, iar lucrările se vor finaliza, la fel, conform contractului, peste 2 ani. Costul de construcție și dotare a creșei este de 3.707.973,67 lei (inclusiv TVA), din care 2.487.288,51 lei o reprezintă finanțarea asigurată de MDRAP, iar contribuția de la bugetul local este de 1.220.685,16 lei.

Astfel, la finalul anului 2020, copiii din Podu Iloaiei vor avea o creșă și o grădiniță la standarde europene, cu dotări și facilități moderne, de ultimă oră.
Procedura de atribuire a lucrărilor s-a realizat prin licitație publică, desfășurată pe platforma SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

„Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în orașul Podu Iloaiei, dar limitările financiare impun o temporizare și o ierarhizare a priorităților. Ar fi extraordinar să le putem face pe toate odată, dar nu se poate. Totuși, cred cu tărie că investiția în educație este de maximă importanță. Până la urmă, toți spunem că, de la o vârstă muncim pentru copii. E important ca tinerii părinți să-și poată lăsa copiii, fără grijă, la o creșă ori la o grădiniță demne de secolul XXI și să-și poate vedea liniștiți de activitățile lor”, a spus domnul primar Constantin Istrate, cu prilejul semnării celor două contracte.
Vom reveni cu informații detaliate despre cele două proiecte.

Mai mult despre: