Centru medical de permanență, la Spitalul Podu Iloaiei

Se citește în
1 minute
Ai citit

Centru medical de permanență, la Spitalul Podu Iloaiei

Septembrie 26, 2019 - 07:44

Spitalul Podu Iloaiei

Începând cu luna octombrie a.c., în incinta Spitalului Podu Iloaiei se va deschide un Centru medical specializat pentru servicii de urgență. 

Noul centru medical de permanență va beneficia de aparatura necesară acestui tip de serviciu, plus personal medical specializat, 24/24 ore, 7 zile pe săptămână.

Concret, cazurile medicale vor beneficia de asistență la orice oră din zi sau din noapte și, în plus, noul centru va oferi și o triere a cazurilor, în funcție de necesități, astfel încât, atunci când se impune chemarea ambulanței, pacienții vor fi transferați la Iași, direct la spitalul corespunzător, pe baza unui dignostic prestabilit la Podu Iloaiei. În acest fel, pacienții vor primi la Iași ajutor medical specializat, într-un timp mai scurt decât dacă ar fi apelat ei înșiși direct la ambulanță. 

În plus, cazurile ușoare vor putea fi soluționate pe loc, iar cele severe (răniri, infarcte etc.) vor putea ajunge în atenția personalului medical în cel mai scurt timp, chiar și pe durata nopții.

În viitorul apropiat, acest serviciul se va conjuga și cu echipajul SMURD  permanent, care va funcționa în cadrul Stației de Pompieri ce urmează a fi dată în folosință la Podu Iloaiei.

Mai menționăm că acest serviciu se deschide ca urmare a demersurilor făcute de Primăria Podu Iloaiei. Reamintim și că Spitalul din Podu Iloaiei a fost închis în anul 2003, ca urmare a unei decizii luate la acea vreme de Ministerul Sănătății, la nivel național, prilej cu care au fost închise în toată țara numeroase unități medicale de acest tip.

 

  

Mai mult despre:

Mai multe știri din: