CNI a avizat favorabil înființarea Stației de Pompieri la Podu Iloaiei

Se citește în
1 minute
Ai citit

CNI a avizat favorabil înființarea Stației de Pompieri la Podu Iloaiei

august 28, 2019 - 07:15

Machete noua Stație de Pompieri

Compania Națională de Investiții (CNI) a avizat favorabil înființarea unei Stații de Pompieri la Podu Iloaiei, în urma susținerii, la București, în data de 22 august a.c., a studiului de fezabilitate, în Consiliul tehnico-economic de evaluare din cadrul CNI.

Prin avizarea favorabilă primită din partea CNI, proiectului i se recunoaște utilitatea și oportunitatea, dosarul primind undă verde pentru a fi depus la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice (MDRAP), pentru aprobarea finanțării.

Acest proiect prevede construirea unei clădiri care va adăposti, pe lângă personalul deservent, 3 autospeciale de pompieri de ultimă generație, 1 autospecială pentru intervenții la descarcerări și 1 ambulanță SMURD. Valoarea totală a proiectului se ridică la 7.459.872 lei, inclusiv TVA, Primăria Podu Iloaiei urmând să contribuie cu terenul unde va fi construită clădirea (stabilit în curtea Spitalului), plus cheltuielile de racordare la utilități și amenajarea parcărilor.

„Acest proiect, odată dus la bun sfârșit, va fi un câștig enorm pentru orașul nostru și pentru localitățile din împrejurimi, fiind o garanție pentru viețile și bunurile noastre, în nedorita eventualitate a unei nenorociri. Concret, în Podu Iloaiei vor exista echipaje SMURD și de pompieri, din structurile militarizate, care dețin cel mai înalt nivel de profesionalism. Nu mai puțin important e faptul că aceste servicii de excepțională importanță nu pun nicio presiune pe bugetul local, costul de funcționare al acestora fiind acoperit de la Bugetul de Stat”, a spus Constantin Gabi Istrate, primarul Podu Iloaiei.

Proiectul înființării Stației de Pompieri a fost aprobat de Consiliul Local Podu Iloaiei în ședința din data de 28 decembrie 2018, ideea bucurându-se de sprijinul hotărât al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU ), al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași, precum și al Consiliului Județean (CJ) Iași.

Mai mult despre:

Mai multe știri din: