Carte funciară gratuită: cum să beneficiați de măsurători cadastrale gratuite

Se citește în
1 minute
Ai citit

Carte funciară gratuită: cum să beneficiați de măsurători cadastrale gratuite

Ianuarie 17, 2022 - 09:06
Publicat:

Proprietarii de imobile și/ sau terenuri pot beneficia GRATUIT de măsurători cadastrale și înregistrarea suprafețelor/ imobilelor în registrul de cadastru și carte funciară. 

  • „Ai parte, ai carte funciară” este un program care se desfășoară la nivel național, prin care ANCPI colectează direct/ indirect și prelucrează (prin intermediul executanților lucrărilor de înregistrare sistematică) date cu caracter personal furnizate de deținători, în scopul înregistrării imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
  • În acest sens, primăria Podu Iloaiei vă informează și vă solicită să beneficiați de aceste măsurători gratuite.
  • În luna decembrie, primăria și societatea Hotarnic (compania care se ocupă cu măsurătorile) au efectuat campania de informare în rândul locuitorilor/ proprietarilor din Podu Iloaiei. În toată această perioadă, reprezentanții Hotarnic s-au aflat pe teren și au colectat datele și documentele de la cei interesați să beneficieze gratuit de aceste măsurători/ de carte funciară.
  • În continuare, dacă sunteți proprietari de tereni/ imobile neînscrise în cartea funciară, vă puteți adresa responsabilului din primărie. Acesta vă va îndruma cu privire la pașii pe care trebuie să îi faceți pentru realizarea acestui demers gratuit. La sediul primăriei vă așteptăm în zilele de marți și joi, în intervalul 10-14. De asemenea, puteți lua legătura cu reprezentanții Hotarnic tot în zilele de marți și joi, în același interval 10-14, la punctul lor de informare, situat în Iași, str. Carpați, nr.5, bl. 656, sc. B, parter, ap. 1, jud. Iași.
  • Detalii despre program găsiți aici: https://www.ancpi.ro/pnccf/

 

Mai mult despre: