Evacuări silite în blocurile ANL

Se citește în
1 minute
Ai citit

Evacuări silite în blocurile ANL

Iunie 28, 2019 - 16:12
Publicat:

Blocurile ANL Podu Iloaiei

Cu câteva zile în urmă s-au pus în aplicare hotărârile judecătorești de evacuare silită a 2 locatari din blocurile ANL, pentru datorii acumulate la chirie și utilități.

Au fost evacuați d-l Eftimie G. (cu datorii acumulate în valoare de 66.194 lei, din care instanța a hotărât recuperarea sumei de 55.692 lei) și d-l Crăciuneanu M., cu datorii acumulate în valoare de 80.117 lei, din care instanța a hotărât recuperarea sumei de 69.351).

De asemenea, urmează a fi evacuat și d-l Codru P. (cu datorii acumulate de 18.114 lei, din care instanța a hotărât recuperarea sumei de 4242 lei). În ultimul caz, s-a făcut apel la hotărârea de fond a instanței, dată fiind diferența mare dintre suma datorată și cea încuviințată pentru a fi recuperată.

Pentru a evita repetarea unor astfel de circumstanțe neplăcute, recomandăm celor care se află în situații asemănătoare să achite cât mai curând datoriile restante.

În altă ordine de idei, evidențele Primăriei Podu Iloaiei arată că există un număr semnificativ de cetățeni cu restanțe mari la plata impozitelor, datorii care generează penalități cu fiecare zi care trece.

Trebuie înțeles că mecanismele fiscale sunt aceleași pe tot teritoriul țării și că nu există nicio cale de a le evita. Primăria este obligată de lege să recupereze toate datoriile și nu are nicio posibilitate de a le șterge. Aceste datorii se comunică permanent altor organisme ale Statului și, după cum știm cu toții, stingerea lor condiționează obținerea unor acte, efectuare de tranzacții etc.

Mai mult despre:

Mai multe știri din: