Investește în Podu Iloaiei

„Fără investitori, poți avea turnat asfalt peste tot, nu vei fi o comunitate prosperă!”, e principiul solid pe care ar trebui să-și concentreze atenția conducerea oricărei localități. Argumentul e cât se poate de simplu: dezvoltarea unor afaceri înseamnă creare de locuri de muncă, dezvoltare, bani, proiecte. În acest sens, conducerea orașului și-a manifestat public suportul pentru oricare investitor interesat să dezvolte o afacere pe raza localității Podu Iloaiei.

De ce să investești în orașul Podu Iloaiei? Puncte forte:

 • Podu Iloaiei este cel mai apropiat oraș de municipiul Iași (25 de km); în contextul în care în municipiul Iași, terenurile sunt destul de scumpe, în cazul în care dorești să dezvolți un business pe fonduri europene sau pe orice altă sursă de finanțare care cere ca locație un oraș, Podu Iloaiei devine cea mai ofertantă posibilitate! Prețul terenurilor din Podu Iloaiei sunt încă la o valoare care nu sperie!
 • Accesibilitatea pe care orașul Podu Iloaiei o are datorită poziționării: acces la drumul european și la linia de cale ferată, aproape 30 de km până la aeroportul Iași.
 • clasificarea ca oraș înseamnă acces la banii europeni prin Programul Operațional Regional (POR) – pe www.adrnordest.ro puteți afla mai multe informații despre ce oportunități de finanțare dispuneți în mediul urban.
 • Infrastructura de utilități există (apă, canalizare, gaz, curent electric).
 • Odată cu pandemia, a crescut interesul populației pentru locuințe în afara marilor orașe. Deci, asistăm la o relocare a populației spre zone aflate în imediata apropiere a marilor orașe, unde mediul nu e la fel de poluant, iar viața e mult mai liniștită.
 • Prin dezvoltarea localității din punct de vedere economic, putem să-i atragem pe românii plecați la muncă în străinătate să revină acasă.
 • Strategia de dezvoltare pe care autoritățile județene și cele naționale o au în vedere includ orașul Podu Iloaiei (șosea de centură, autostradă, parc industrial).
 • Creșterea demografică pe care localitatea a cunoscut-o în ultimii ani. Azi, Podu Iloaiei însumează o populație de aproape 11 000 de locuitori, cu aproape 1500 de locuitori mai mulți față de ultimul recensământ efectuat în 2011.
 • Avem în localitate unul dintre cele mai bune licee tehnologice din țară. Acest lucru înseamnă că un investitor poate dezvolta parteneriate cu unitățile de învățământ, astfel încât să beneficieze de forță de muncă tânără și calificată imediat ce tinerii își termină studiile.

Bineînțeles, nu suntem perfecți și o recunoaștem: tinerii încă sunt atrași de mirajul municipiului Iași, care oferă mai multe oportunități de dezvoltare, precum și o calitate a vieții mult mai bună. Pentru unii, distanța de 25 de km față de Iași poate părea mare și obositoare, în condițiile unei navete zilnice. Totuși, vrem să schimbăm acest percepții și să fim reali parteneri pentru investitori, înțelegând că numai împreună putem contribui la dezvoltarea economică și socială a localității. În acest sens:

 • manifestăm deschidere spre dialog și cooperare tuturor celor care doresc să deschidă o afacere în orașul Podu Iloaiei. Nu le punem bețe-n roate, ci le suntem parteneri de nădejde!
 • în limita suprafețelor de teren disponibile, orice autoritate publică poate concesiona suprafețe de teren celor interesați să dezvolte o afacere. În funcție de dimensiunea afacerii și numărul de locuri create, putem găsi variante pentru concesiuni! Bineînțeles, tot în funcție de cele două criterii menționate anterior, o autoritate locală poate stabili diferite scutiri de la plata unor taxe și impozite locale sau să acorde anumite reduceri.

Vino și ne prezintă proiectul tău și vedem cum te putem ajuta! Îndrăznește să-ți aduci afacerea în Podu Iloaiei!